Apelsīnu sula satur daudz A, B un C vitamīna. Par apelsīna īsto dzimteni uzskata Ķīnu. Vārds apelsīns tulkojumā nozīmē – Ķīnas ābols.

No apelsīnu ziediem, mizas, augļiem un lapām iegūst ēteriskās eļļas gan kulinārijas, gan kosmētiskas vajadzībām. Apelsīnu miziņas satur ēteriskās eļļas, kas rada burvīgu garšu un smaržu dažādiem dzērieniem, cepumiem, kūkām, mērcēm u.c. ēdieniem. No apelsīniem gatavo liķierus, vīnu, dažādus uzlējumus, vāra ievārījumus, marmelādes, saldos ēdienus, pievieno gaļas ēdieniem un vāra tēju.

Sausā un vēsā vietā apelsīnus var uzglabāt 2 – 3 nedēļas. Tomēr ar katru dienu C vitamīna tajos kļūst arvien mazāk. Veikalos pirktos apelsīnus pirms lietošanas rūpīgi jānomazgā karstā ūdenī, lai noņemtu nevajadzīgo vaska kārtiņu.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Apelsīni veicina brūču sadzīšanu
  2. Banāns
  3. Bumbieris
  4. Timiāns

Kategorija: Augļi, Produktu Apraksti.



1 komentārs rakstam “Apelsīns”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Gatavosim. Gatavosim said: Apelsīns: Apelsīnu sula satur daudz A, B un C vitamīna. Par apelsīna īsto dzimteni uzskata Ķīnu. Vārds apelsīns tu… http://bit.ly/cPmTmP [...]

Padalies ar viedokli