Bumbieri satur daudz vērtīgu vitamīnu (A, B, C , E) un minerālvielu. Tie attīra organismu no kaitīgām vielām un sārņiem,un tos uzturā lietot iesaka stresa un noguruma nomocītiem cilvēkiem.

Bumbieri sākotnēji Eiropā ir iecelojuši no Ķīnas. 100 g bumbieru satur tikai 55 kalorijas, kas ļauj to baudīt, nebaidoties no liekā svara iegūšanas. Bumbieri kulinārijā ir lieliska piedeva ceptas un žāvētas gaļas ēdieniem, zivīm, pupiņām, puraviem u.c., turklāt, tie lieliski papildina kartupeļu biezputras garšu. Tradicionālās garšvielas bumbieru ēdieniem ir kanēlis, krustnagliņas un rozmarīns.

Bumbierus nav ieteicams uzglabāt blakus apelsīniem, citroniem, banāniem un citiem eksotiskiem augļiem, jo to ietekmē, tie ātrāk bojājas. Ja ir gadījies iegādāties vai salasīt pusgatavus bumbierus, ātrāk tie nogatavosies, ja ieliksiet tos papīra turzā kopā ar kādu sulīgu ābolu.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Bumbieri atbrīvo no stresa
  2. Apelsīns

Kategorija: Augļi, Produktu Apraksti.



Padalies ar viedokli