Pica ir viens no ēdieniem, ko labprāt baudām draugu vidū vai sestdienas vakarā skatoties savu iemīļoto vakara filmu. Lai šis brīdis būtu patiešām īpašs, piedāvāju jau iepriekš pagatavot gardu picu ar salami un mocarellas sieru. Ja ēdiena baudītāji būs vairāki, parastās standarta picas vietā varat pagatavot vairākas nelielas piciņas interesantās formās.

Sastāvdaļas:

Picas mīklai

1 ola

1 glāze piena

1 glāze miltu

1/2 tējk. sāls

1/2 tējk. cukura

1 ēdk. eļļas

Picas virsmai

Salami desa

Tomātu mērce

Neliels tomāts

Mocarellas siers

Rukolas lapiņas, bazilika lapiņas vai speciālās garšvielas picai (baziliks, sāls, pipari utt.)

Picu cepšu īpašā formiņā. Picas mīklu taisīšu no parastās pankūku mīklas. Mīklas sastāvdaļas  vienmērīgi samaisu, leju formiņā un lieku iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 10 min., līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

Ņemu ārā no krāsns un virsū pabiezā kārtā smērēju  tomātu mērci.

Kā nākamo kārtu lieku salami desas šķēlītes.

Virsū salami desai šķēlītēs griežu svaigu tomātu.

Tomātam virsū kārtoju mocarelllas siera šķēlītes.

Kad picai visas kārtas gatavas, ielieku to cepeškrāsnī vēl uz dažām minūtēm, lai siers nedaudz pakustu. Tad ņemu ārā, virsū kaisu bazilika un rukolas lapiņas. Svaigu garšvielu vietā var izmantot arī garšvielu maisījumu, kas paredzēts picām. Labu apetīti!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Pica ar šķiņķi, ananāsiem un šampinjoniem
  2. Cūkgaļa ar ananāsiem un sieru
  3. Ātrie tomātu un šķinķa salāti
  4. Svētku punšs
  5. Svaigi siera salāti 4 veidos



Padalies ar viedokli