Tomātu zupa

Šo es saucu par ātro mājas soļanku. Garšo līdzīgi, tikai gaļas vietā izmantoju desu. Atkarībā no ūdens daudzuma, katrs var zupas šķidrumu variēt, taču man tā garšo bieza un sātīga. Receptē tā nav paredzēts, bet garšas uzlabošanai es pievienoju 1 ēdk. 9% etiķa vai adžiku, kas padara zupu asāku un ”kreftīgāku”.

Sastāvdaļas

5 vidēji kartupeļi

6 mednieku desiņas

4 marinēti gurķīši

400g tomātu gabaliņu savā sulā

Skābais krējums

Melnās olīvas bez kauliņiem

Svaigs citrons

3 ēdamkarotes tomātu mērces

1 liels sīpols

2 ķiploku daiviņas

2 buljona kubiņi

Sāls, pipari un baziliks.

Kartupeļus nomizojam un sagriežam kubiciņos.

Sagriezti kartupeļi

Liekam katlā ar ūdeni (ūdeni tikai tik daudz, lai apsegtu kartupeļus), pievienojam buljona kubiciņus un vāram.

Sagriezta desa un sīpoli

Paralēli sagriežam desu un sīpolu gabaliņos. Sasmalcinām ķiploku un to visu liekam uz pannas cepties.

Cepta desa

Kad desa ir apcepusies, pievienojam tomātus gabaliņos, tomātu mērci un garšvielas. Mazliet pasautējam.

Cepta desa

Kad kartupeļi ir gandrīz izvārījušies, liekam tiem klāt apcepto desu ar tomātiem.

Sagriezti, marinēti gurķi

Zupai pievieno gabaliņos sagrieztu gurķi un baziliku. Manuprāt, baziliks piedod zupai ĪSTO garšu, taču drošības pēc šo garšaugu pirms pievienošanas zupai, nogaršojiet, jo tas ir gaumes jautājums. Mazliet pavāram, kad zupa gatava, ļaujam tai ievilkties vēl 10 min.

Tomātu zupa

Tomātu zupu pasniedz ar krējumu, melnajām olīvām un svaiga citrona šķēlīti! Gardi!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Skābeņu zupa rudens vakariem
  2. Vista paprikas un tomātu mērcē
  3. Pupiņu un gaļas sautējums ar čili
  4. Ātrie tomātu un šķinķa salāti
  5. Krāsnī cepti kartupeļi



Padalies ar viedokli