Ikviens sviesta cienītājs bieži ir saskāries ar nepatīkamu problēmu, proti, ka no ledusskapja tikko izņemtu sviestu ir gandrīz neiespējami uzziest uz maizes.

Tāpēc kāda Londonas kompānija ir nākusi klajā ar jaunizgudrotu sviesta trauku, kurš temperatūru regulē tā, lai sviests ledusskapī nesasaltu. Vidējā temperatūra tajā saglabājas +2 grādi pēc Celsija skalas, un šādā aukstumā piena produkts esot visvieglāk uzziežams. Kompānija ar šādu jaunumu nākusi klajā, pētot, kādēļ aizvien vairāk cilvēku pasaulē atsakās no sviesta.

Sviests ir piena produkts, kuru gatavo, sakuļot pilnpiena krējumu. Sviestu izmanto kā pārtikas piedevu un kā taukvielu cepšanai. Sviests parasti ir gaiši dzeltens, bet tā krāsa var variēt no tumši dzeltenas līdz baltai. Sviesta krāsa ir atkarīga no barības, kuru ēdis dzīvnieks, no kura iegūts sviesta gatavošanai izmantotais piens. Rūpnieciski ražojot sviestu, tā krāsa bieži vien tiek mainīta, izmantojot pārtikas krāsvielas. (wikipedia.org)

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Pārtikas produkti un to cenas Rīgas tirgū oktobrī
  2. Pārtikas produkti un to cenas Rīgas tirgū decembrī
  3. Notiks čempionāts “Lieldienu gardākā maize”

Publicēšanas datums: 15.jūnijs, 2010. pulksten 12:11

Kategorija: Jaunumi Kulinārijā, Raksti.



Padalies ar viedokli