Kā zināms, bieži vien, vārot olas, lai cik uzmanīgi mēs arī nebūtu, to čaumala mēdz ieplaisāt. Lai, tā nenotiktu, speciālisti iesaka vairākus padomus kā rīkoties.

Pirmkārt, kā daudziem zināms, olas nedrīkst izņemt no ledusskapja un tūlīt likt karstā ūdenī. Straujas temperatūru izmaiņas dēļ tās saplaisās uzreiz! Līdz ar to, olas nav ieteicams vārīt arī uz straujas uguns, jo ūdens pārāk ātri sasils, un rezultāts būs tieši tāds pats.

Pirms Jūs kaut ko gatavojaties pasākt ar šo produktu, noteikti olas paturiet istabas temperatūrā!

Ūdenī olas lieciet uzmanīgi ar karoti pa vienai, lai tās neatsitas pret katla dibenu vai citām olām.

Kad katlā ūdens sāk vārīties, uguni var gandrīz pilnībā nogriezt, lai olas ļoti lēni pavārās vēl kādas 12-15 minūtes.

Pēc tam uzmanīgi katlu lieciet zem tekoša auksta ūdens, līdz tas pilnībā aizstāj karsto.

Ja nu tomēr olas vārot ieplīst, ūdenim varat pievienot nedaudz sāls, jo tas neļaus pa čaumalas spraugām izsūkties baltumam.

www.ochef.com

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Kā vieglāk nomizot vārītas olas
  2. Brīvdabas muzejā olas krāsos ar dabas krāsvielām
  3. Pildītas olas – sātīga uzkoda
  4. Tirgū parādījušās viltotas vistu olas
  5. Makaronu īpašās garšas noslēpumi



Padalies ar viedokli