Tikko iegādātas glāzes spīd un laistās, bet ko darīt, lai šo spozmi saglabātu arī turpmāk? Mums ir zināmi daži paņēmieni, kas neļaus glāzēm kļūt nespodrām un liks izskatīties kā jaunām! Labprāt ar tiem padalīsimies!1. Glāzes būtu ieteicams mazgāt remdenā, nevis karstā ūdenī. Īpaši tas ir attiecināms uz kristāla glāzēm, kuras karstā ūdens ietekmē kļūst blāvas un nespodras.

2. Glāzes būtu ieteicams mazgāt tūlīt pēc to lietošanas. Sevišķi, ja baudāt vīnu, jo šajā dzērienā esošās skābes laika gaitā glāzi padarīs nespodru un blāvu.

3. Glāzi mazgājot, ieteicams nepārspīlēt ar trauku mazgājamā līdzekļa daudzumu, jo tas neļauj glāzēm kārtīgi nožūt, atstājot uz trauka neglītus pleķus.

4. Glāzi pēc mazgāšanas ar trauku mazgājamo līdzekli būtu kārtīgi jāizskalo, lai tajā nenogulsnējas līdzekļa atlikumi, kas nākamajā glāzes lietošanas reizē, var izmainīt dzēriena garšu.

5. Ja ūdenim, kurā mazgā glāzes, pievieno nedaudz citrona sulas, glāzes kļūst spodrākas, tās ir vieglāk slaukāmas un uz tām nepaliek ūdens pilienu pēdas.

6. Glāzi slaukot,  gan tās kājiņu, gan pašu glāzi ieteicams slaucīt vienā virzienā, pretējā gadījumā glāze var saplīst.

7. Kad glāze nomazgāta, to ieteicams ar atvērumu uz leju novietot uz tīra dvieļa. Pēc brīža apgriezt uz otru pusi. Tas atvieglos ūdens notecēšanu un glāzes slaucīšanu.

8. Gandrīz visas glāzes var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, izņemot kristāla glāzes, kas mēdz saplīst.

9. Arī trauku mazgājamajā mašīnā nav ieteicams pārāk karsts ūdens. Turklāt, glāzes vienu no otras jānovieto ar nelielu atstarpi, lai tās neskartos kopā.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Kā svētkos izvairīties no paģirām
  2. Kā pasargāt olas čaumalu no plaisāšanas vārīšanas laikā
  3. Ozons palīdz pārtiku saglabāt svaigu



Padalies ar viedokli