Šampanietis

Tā kā ir svētku laiks, nenoliedzami tiek rīkotas ballītes gan darbā, gan mājās, gan radu lokā, tāpēc aktuāls kļūst jautājums par veselību pēc svinēšanas. Tiem, kas alkoholu nelieto, šī problēma nav aktuāla, taču tiem, kas labprāt iemalko kādu dzērienu, iesaku ieklausīties, kā izvairīties un tikt galā ar paģirām

Pirmais un vissvarīgākais noteikums – nekad nelietot alkoholu tukšā dūšā. Vienalga vai tās ir nelielas uzkodas, salātiņi vai kas nopietnāks – pirms tam noteikti ir jāpaēd.
Zinātāji iesaka pirms svinībām pamieloties ar kādu skābo kāpostu ēdienu.

Viesībās ik pēc pāris alkohola glāzēm, ieteicam uzēst sāļas uzkodas – zivs gabaliņus, sālsstandziņas, sāļus cepumus vai gurķīti.

Noteikti nevajadzētu jaukt kopā dažādu šķirņu un marku alkoholus. Ja nu tomēr tā sanāk – no stiprākā uz vājāko, nekad otrādi.

Dzērienu var nedaudz atšķaidīt ar minerālūdeni bez gāzes.

Ja jūtat, ka sāk reibt galva, glāzi ar stipro dzērienu nolieciet malā un dzeriet pēc iespējas vairāk skābas limonādes. Šeit var izlīdzēties ar vecmammas upeņu, cidoniju u.c. sīrupu., ko atšķaida ar ūdeni

Pēc svinībām pirms gulētiešanas ieteicams izdzert vismaz ½ l ūdens, kas rītu padarīs daudz vieglāku.

Ja nu tomēr nākamajā rītā jūtat, ka izdzerts par daudz, uzreiz apēdiet 2 kivi.

Pēc piecelšanās uzreiz dodieties uz aukstu dušu, kas padarīs galvu skaidru un ļaus atslābināties.

Labs līdzeklis pret sliktu dūšu ir arī dzēriens ar citronu – 1 l ūdens piespiež klāt 3 vai 4 citronu sulu, pieliek 2 ēdk.. medus un kārtīgi samaisa. Šis dzēriens palīdzēs, jo organismam ir nepieciešams cukurs un C vitamīns.

Seju der ierīvēt ar ledusgabaliņiem vai uzlikt uz acīm svaigu gurķu šķēlītes, kas ļaus atbrīvoties no pietūkuma.

Rīta kafijas vietā ieteicams dzert buljonu un daudz ūdens.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Karstais ziemas dzēriens
  2. Kā pasargāt olas čaumalu no plaisāšanas vārīšanas laikā



3 komentāri rakstam “Kā svētkos izvairīties no paģirām”

  1. raibais saka:

    Vēl viens pārbaudīts pēcsvētku rīta dzēriens ir tomātu sula ar kārtīgu “Tabasco” mērces piedevu un seleriju sāli vai kādu veselu selerijas kātu un mazliet citronu sulas. Esmu vēl redzējusi, ka dažs labs piešauj klāt tomātu sulai arī kefīru.

  2. pods saka:

    Nekādas metodes nevajag! Lai sāpoša galva atgādina, ka tev vēl ir galva uz pleciem!

  3. Roberts saka:

    Man labpatīk domāt, ka paģiras ir kā sods par dzeršanu, tāpēc to nepieciešams izciest bez atvieglojumiem…

Padalies ar viedokli