Šis pīrāgs ir ļoti līdzīgs ābolu strūdelei – kūst uz mēles. Ir pavisam vienkārši pagatavojams  un, pievienojot savu mīļāko saldējumu,  iespējams katru reizi mainīt tā garšu. Pīrāgs visgaršīgākais ir vēl silts, taču arī auksts, tas nezaudē savas lieliskās īpašības.

Sastāvdaļas

8 – 10 vidēja lieluma āboli

1 glāze miltu

5 ēdk. cukura

1 ola

180 g (nepilna paciņa) sviesta

plombīra vai cita veida saldējums.

Karsto ābolu pīrāgu cepsim cepeškrāsnī. Iesākumā ņemam cepamtrauku un ieziežam ar sviestu.

Nomizojam visus ābolus, izņemam serdi, sēklas un sagriežam ābolus šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liekam ietaukotajā cepamtraukā.

Tālāk gatavosim garnējumu. Atlikušo sviesta daudzumu sakuļ ar olu, pievieno cukuru un miltus. Rezultātā izveidosies bieza masa, kur nelieliem gabaliņiem smērējam uz āboliem cepamtraukā.

Tad trauku liekam līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam apmēram 20 minūtes, līdz gatavs. Rezultātā pīrāgam jābūt ar mīkstam ar kraukšķīgu virskārtu.

Lai pīrāgs garšotu izcili, iesaku to ēst karstu kopā ar plombīra vai citu, savu mīļāko saldējumu.

Labu apetīti!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Aicinām apmeklēt Ābolu festivālu!
  2. Saldā ābolmaize ar kanēli
  3. Karstais ziemas dzēriens
  4. Amerikāņu tipiskā šokolādes kūka
  5. Mārtiņdienas zoss cepetis

Kategorija: Receptes, Saldie Ēdieni.



Padalies ar viedokli