Karstvīns

Ziemassvētki ir laiks, kad labprāt baudām dažādus svētkiem paredzētus gardumus, tajā skaitā arī karstos dzērienus. Un kurš gan nezinās, cik patīkami sasilda tieši karstvīns. Kanēlis, krustnagliņas un vīns rada ne tikai patīkamu garšas buķeti, bet kā izrādās – palīdz izvairīties no depresijas tumšajos ziemas vakaros!

Pastāv uzskats, ka no karstvīna sāp galva un tas ātri apreibina, taču ir daži paņēmieni tā gatavošanas procesā, kas ļaus izvairīties no šīm nepatīkamajām blakusparādībām.

Vīns un garšvielas

Karstvīna pagatavošanas nosacījumi

1.Galvenais nosacījums – vīna kvalitāte. Jo labāks vīns, jo labāk tas smaržos un garšos arī vēl neuzkarsēts.

2. Nākamais nosacījums – nekad neuzvāri karstvīnu! Tas ir tikai jāsasilda.

3. Jāuzmanās arī ar saldinātājiem, labāk iztikt bez tiem vai pievienot pavisam nedaudz.

4. Karstvīnu nav ieteicams dzert tukšā dūšā.

5. Garšvielas – kanēlis, krustnagliņas, kardamons, ingvers un vaniļa ir pašas piemērotākās karstvīnam. Pēc vīna uzsildīšanas, garšvielas izņem no tā, taču, ja vēlas intensīvāku garšu, var arī atstāt. Zinātāji apgalvo, ka kanēlis mazina sliktu dūšu, vaniļa uzlabo garastāvokli, savukārt krustnagliņas palīdz pret zobu sāpēm.

Garšvielas karstvīnam

6. Vīnam var pievienot nedaudz konjaku vai rumu, taču tas jāuzsilda citā traukā un jāpievieno vīnam īsi tā pirms karsēšanas beigām.

Klasiskais karstvīns

1 pudele sausā sarkanvīna

2 apelsīni

4 tējk. cukura

1 kanēļa standziņa

4 krustnagliņas

Karstvīns katliņā

1 apelsīnam nomizo miziņu un izspiež sulu. Atlikušo apelsīnu sagriež šķēlītēs. Vīnam pievieno krustnagliņas, kanēļa standziņu, apelsīna miziņas, cukuru un uzsilda. Pēc tam vīnam pievieno izspiesto apelsīna sulu un vēlreiz uzsilda. Svaigumam var piespiest nedaudz citrona sulas.

Karstvīns

Sagrieztās apelsīna šķēlītes liek glāzē un virsū lej uzkarsēto vīnu.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Svētku punšs
  2. Kanēlis
  3. Krustnagliņas
  4. Idejas, kā rotāt svētku galdu



1 komentārs rakstam “Karstvīna svētku garša”

  1. raibais saka:

    Būtu sniedziņš, vabūt karstvīns garšotu vēl labāk …

Padalies ar viedokli