Kartupeļu pankūkas

Kartupeļu pankūkas patiesībā pagatavot ir pavisam vienkārši un ātri, turklāt rezultāts ir tā vērts. Zinu, ka receptes šim ēdienam ir ārkārtīgi daudzveidīgas, taču pirmajai reizei iesaku pamēģināt parastās mājas gardās pankūkas. Tās var ēst gan kā atsevišķu ēdienu, gan arī kā piedevu gaļai vai salātiem.

Sastāvdaļas:

0,5 kg kartupeļu

1 burkāns

2 olas

2 ēdamkarotes miltu

1 tomāts

1 sīpols (šo var nelikt, ja negaršo sīpoli)

Garšvielas – sāls, pipari, pētersīļi… šis vispār ir gaumes jautājums.

Kartupeļu pankūkas - recepte

Sākumā sarīvējam kartupeļus un marlē vai sietiņā nosusinām lieko šķidrumu. Ja izdodas saglabāt bļodiņas apakšā kartupeļu cieti – to iemaisīt rīvētajos kartupeļos. Tas cietinās masu un būs vieglāk izveidot pankūku formu… Sarīvētajiem kartupeļiem pievienojam sarīvētu burkānu un 2 olas. Pievienojam arī miltus un sīkos gabaliņos sagrieztu tomātu. Garšvielas liekam pēc vēlmēm un iespējām..

Kartupeļu pankūkas - recepte

Masu samaisām. Tad atliek pannā uzkarsēt olīveļļu (var arī parasto, bet šī piedod patīkamu garšu) un likt kartupeļu masu uz pannas. Pankūciņas iesaku veidot plānas, jo tā viņas ātrāk izcepsies un būs kraukšķīgas. Cepšanas laikā iesaku pannai uzlikt vāku, jo tad labi izcepsies pankūkas vidu.

Pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti. Pati mēģināju ar krējuma mērcīti (krējums + vegeta), ļoti garšīgi. Klāt var uztaisīt salātiņus. Es taisīju tomātus ar krējumu.

Tomātu Salāti - recepte

Mmm ļoti garšīgi…

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Brīvdabas muzeja Priedes krogā – kartupeļu balle



5 komentāri rakstam “Gardās kartupeļu pankūkas”

  1. msmarii saka:

    Pamēģini arī pildītās – virs vienas pankūkas uzliec maltās gaļas pankūku un tad atkal kartupeļu pankūku. Neesmu pati vēl mēģinājusi, bet esot garšīgi ļoti.

  2. Virsnieks saka:

    nu man jau sirdij tuvākas ir rīvēto pavisam smalki rīvēto kartupeļu pankūkas, bet šīs ar` nav sliktas :)

  3. raibais saka:

    Starp citu, ļoti garšīgas ir arī marinētas alksnenītes, turklāt tās ir ļoti piemērotas marinēšanai, jo saglabā stingrumu un izskatās glīti – mazākās jāatstāj veselas ar visiem kātiņiem. Šajā gadījumā labi noder zaļi diļļu kātiņi – tos liek burciņā apakšā, pa vidu sēnēm un kādu kātiņu arī virspusē. Savukārt ķiploka daiviņu labāk griezt uz pusēm vai pat četrās daļās. Nu ļoti garšīigi!

  4. [...] http://blogs.gatavosim.lv/2007/09/14/gardas-kartupelu-pankukas/ Birkas: burkans, milts, olas, pipari, pētersīļi, sals, sipols, tomati [...]

  5. kristine saka:

    Nam nam! Loti garsigas pankukas es ar tadas pasas majas cepu:)

Padalies ar viedokli