Bieži vien dažādos ēdienos tiek izmantots tikai olas baltums, bet ko iesākt ar dzeltenumu, ja negribas tajā pašā dienā vēl kaut ko gatavot arī no tā?

Izrādās, ka olas dzeltenumu, tāpat kā daudzus citus produktus, ir iespējams sasaldēt un uzglabāt ilgāku laika posmu. Olas dzeltenumu, kas uzglabāts ledusskapja temperatūrā, jāizlieto trīs dienu laikā, taču saldētavā  tas var glabāties līdz pat četriem mēnešiem.

Olu dzeltenumi, kad tos sasaldē, kļūst želejveidīgi. Tādēļ, lai tos pēc tam būtu vieglāk izmantot, pārtikas speciālisti iesaka sajaukt ar 1/8 tējkaroti sāls vai 1-1/2 tējkaroti cukura. Šāds daudzums ir atbilstošs četriem olu dzeltenumiem. Tas kavēs olas pārvēršanos želejveida masā, un to droši varēs lietot pat pēc četriem mēnešiem!

www.ochef.com

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Ko iesākt ar ķirbi?
  2. Kā vieglāk nomizot vārītas olas



Padalies ar viedokli