Pārtikas produktu veikali piedāvā aizvien vairāk dažādu augļu un dārzeņu konservu, taču bieži vien nav īstas skaidrības, vai tie ir veselīgi un vai reizēm nav pat kaitīgi. Zinātnieki ir izpētījuši, ka arī konservēti produkti ir tikpat vērtīgi kā svaigie.Jaunākie pētījumi liecina, ka, piemēram, tomātu konservos ir mazāk C vitamīna nekā svaigos tomātos, taču E vitamīna daudzums abos ir vienāds. Turklāt likopīnu – vērtīgu vielu, kas aizkavē vēža rašanos – organisms daudz labāk uzsūc no konservētiem tomātiem nekā no svaigiem.

Arī konservētas pupiņas nav itin nemaz sliktākas par svaigajām, jo barības vielu daudzums abās ir vienāds. Piedevām vēl konservēšanas procesā tiek iznīcinātas indīgās vielas, kas rada problēmas gadījumos, kad svaigas vai kaltētas pupiņas nav pietiekami ilgi vārītas.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Pārtikas produkti un to cenas Rīgas tirgū decembrī
  2. Pārtikas produkti un to cenas Rīgas tirgū novembrī
  3. Pārtikas produkti un to cenas Rīgas tirgū oktobrī
  4. Tirgū parādījušās viltotas vistu olas

Publicēšanas datums: 26.marts, 2010. pulksten 11:42

Kategorija: Jaunumi Kulinārijā, Raksti, Veselīgs Uzturs.



Padalies ar viedokli