Daudzi pavāri dod priekšroku nerūsējošām tērauda pannām, jo, atšķirībā no alumīnija, nerūsējoša tērauda panna nereaģē ar skābi saturošu pārtiku. Taču – tērauds nav labākais siltuma vadītājs – tādēļ lielākoties tērauda pannas tiek „apvienotas’’ar alumīnija vai vara viducīti, kas pārklāts ar kārtiņu nerūsējoša tērauda. Lai gan tērauds ir diezgan pateicīgs metāls, arī šādu pannu tīrīšanā ir jāievēro zināma piesardzība.

Izmantojiet mīkstu drāniņu vai sūkli.

Lai pannu nesabojātu, tās tīrīšanai izvēlieties mīkstus materiālus. Pannu iepriekš samitrina un tad ar maigu tīrīšanas līdzekli un drāniņu noslauka taukus un atlikušā ēdiena paliekas. Noteikti jāpārliecinās, vai tīrīšanas „instrumenti” nav abrazīvi, jo tad tie noteikti uz tērauda atstās skrambas. Tomēr, ja panna ir ļoti netīra, un vēlaties izmantot kādu „stiprāku” materiālu, ieteicams ņemt neilona „skrurējamo” vietā tērauda vilnu.

Izmantojiet etiķi, lai notīrītu nogulsnes

Ja pamanāt uz pannas baltus un krītainus plankumus vai svītras, ziniet, visticamāk tie radušies no kaļķa nogulsnēm. Lai no tām tiktu vaļā, panna jāsamērcē etiķī un tad jātīra kā parasti.

Piedegušai pannai izmantojiet dzeramo sodu

Ja nerūsējošas tērauda pannas apakšā ir piededzis ēdiens, ielejiet karstu ūdeni un pāris ēdamkarotes dzeramās sodas. Ļaujiet tam visam pāris stundas iedarboties un tad izmazgājiet ar maigu tīrīšanas līdzekli un lupatiņu.

Ja Jūsu panna jau ir krietni „padzīvojusi”

Lūk,  interneta lietotāju ieteikumi, kā notīrīt piedegušu pannu.

- Ieliet pannā siltu ūdeni, atšķaidīt ar kādu no bioloģiskajiem veļas mazgājamiem pulveriem un pāris stundas atļaut iedarboties. Pēc tam panna spīd kā jauna!

- Savukārt patiesi piedegušai pannai, kuru jau prasītos mest ārā, iesaka vēl kādu labu veidu, kā padarīt to lietojamu! Pannas dibenu vairāku centimetru dziļumā piepildīt ar Coca-Cola un uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai. Kad šķidrums gandrīz sāk vārīties, tagad varat pannu berz ar birstīti. Ieteicams darīt to tik ilgi, līdz panna atkal spīd un laistās!


Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Daži padomi zivs gatavošanai



Padalies ar viedokli