Mango nereti dēvē par Dieva augli, tā dzimtene ir Indija. Dienvidu zemēs to joprojām uzskata par bagātības un labklājības augli, kas uztur labu veselību. Pie mums Latvijā mango ir nopērkams gandrīz katrā pārtikas veikalā. Bet vai mēs zinām, cik vērtīgs un daudzpusīgs šis auglis patiesībā ir?

Mango labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas procesiem, uzlabo vielmaiņu, aptur asiņošanu, stiprina sirdi un imūnsistēmu, aizsargā pret infekcijām un saaukstēšanos. Turklāt, tā vērtīgās, sastāvā esošās vielas palīdz mazināt stresu, uzlabo matu un ādas struktūru, un smadzeņu darbību. Svarīgi, lai auglis būtu nogatavojies un sulīgs, jo tieši tad tas ir visvērtīgākais. Īsti gatavs tas ir tad, kad tā kauliņu iespējams bez problēmām grozīt tā, lai tas nesabojātu ārējo miziņu.

Mango kulinārijā izmanto sulas iegūšanai, kompotu un saldo ēdienu gatavošanai. Tas lieliski garšo dažādos gaļas, rīsu, kuskusa un dārzeņu ēdienos. Svaigu mango ieteicams baudīt kopā ar pāris pilieniem eļļas, jo tas palīdz vērtīgajām vielām ātrāk nonākt organismā.

Mango nav ieteicams glabāt ledusskapī, jo tur tas sāks apbrūnēt un pelēt vai pūt.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Veselīgi ēdieni labsajūtai un labam izskatam
  2. Bumbieri atbrīvo no stresa

Kategorija: Raksti, Veselīgs Uzturs.



Padalies ar viedokli