Mango labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas procesiem, uzlabo vielmaiņu, aptur asiņošanu, stiprina sirdi un imūnsistēmu, aizsargā pret infekcijām un saaukstēšanos. Turklāt, tā vērtīgās, sastāvā esošās vielas palīdz mazināt stresu, uzlabo matu, un ādas struktūru un smadzeņu darbību.

Mango kulinārijā izmanto sulas iegūšanai, kompotu un saldo ēdienu gatavošanai. Tas lieliski garšo dažādos gaļas, rīsu, kuskusa un dārzeņu ēdienos. Svaigu mango ieteicams baudīt kopār ar pāris pilieniem eļļas, jo tas palīdz vērtīgajām vielām ātrāk nonākt organismā.

Mango var nogatavoties istabas temperatūrā, bet pēc tam jāuzglabā vēsā vietā.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Mango – Dieva auglis
  2. Ingvers
  3. Avenes – īpaši ieteicamas grūtniecēm
  4. Krustnagliņas
  5. Bumbieris

Kategorija: Augļi, Produktu Apraksti.



Padalies ar viedokli