Marinēta Briežu gaļa

Ar meža gaļu ir jāapietas ļoti uzmanīgi, tā ir jāsutina vai jācep vismaz 1,5 h, atkarībā no konkrētā dzīvnieka gaļas. Mežacūkas gaļu ir jāgatavo vismaz 2 h, savukārt aļņa vai brieža gaļu mazliet mazāk – 1,5 h. Šo recepti pamēģināju, jo marinējumi ir mana vājība. Sanāca ļoti garšīgi un pikanti!

Sastāvdaļas:

2 kg aļņa gaļa

1 ēdk. miltu

3 ēdk. skābā krējuma

Vīna etiķa marināde

1 l sarkanvīna etiķa

1 l ūdens

2 sīpoli

1 paliels burkāns

3 krustnagliņas

2 Lauru lapas

1 pētersīļa sakne

15 pipari

sāls

nedaudz muskatrieksta

Ja gaļa ir mazāk par 2 kg, tad arī marinādes sastāvdaļas liek proporcionāli mazāk.

Marinādi gatavo – saknes sasmalcina un kopā ar ūdeni, etiķi un garšvielām uzvāra. Gaļu sagriež gabaliņos un marinādi vēl karstu lej virsū. Gaļu marinē 1 – 2 dienas. Es marinēju vienu dienu un sanāca labi.

Kad gaļa iemarinējusies, gaļu nosusina (marinādi nokāš un saglabā) un liek ietaukotā cepamtraukā cepties. Kad gaļa nedaudz apcepusies, uzkaisa 1 ēdamkaroti miltu. Apcep, līdz gaļa ir apbrūnējusi, tad lej virsū izkāsto marinādi un sautē apmēram 1,5 h, ik pa laikam apmaisot.

Kad gaļa 1,5 h ir sautējusies, liek klāt no marinādes izkāstos burkānus un sīpolus. Sautē vēl 15 min. Beigās gaļai pievieno krējumu. Sautējums gatavs!

Sautējumu ēdu ar vārītiem kartupeļiem un svaigi skābētiem gurķīšiem.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Pupiņu un gaļas sautējums ar čili
  2. Marinētas sēnes
  3. Meža gaļa vīna marinādē
  4. Trusis pikantā krējuma mērcē
  5. Cūkgaļa ar ananāsiem un sieru

Kategorija: Gaļas Ēdieni.



3 komentāri rakstam “Marinētas brieža gaļas un burkānu sautējums”

  1. raibais saka:

    Cik lielā gabalā vai gabalos brieža gaļa ir jāmarinē? Es kaut kur lasīju, ka gaļas marinēšanai itin labi derot arī kefīra vai jogurta marināde. Diezin vai tas attiecas arī uz briežiem?

  2. rutta saka:

    Jebkuru meža gaļu un vienalga, cik lielu gabalu, kefīrā vai paniņās var marinēt- tikai jāskatās, lai šķidrums apņem visu gaļu.
    Ja gaļa ir vetārsta pārbaudīta, to var gatavot bez īpašiem pasākumiem.
    Vispirms vajag papētīt Veselības aģentūras mājas lapu un tikai tad baidīt cilvēkus un kaltēt gaļu nez cik stundas!
    Iekopēju, lai turpmāk nebūtu pārpratumu-

    Uzturā lieto tikai termiski pareizi apstrādātu cūkas un meža dzīvnieku gaļu – gaļa jāapstrādā tādā temperatūrā un ilgumā, lai visas tās daļas sasniegtu vismaz +71°C (aptuveni 2 stundas)vai kamēr gaļa izmaina krāsu no sārtas uz pelēku, kas ir pietiekami droša pazīme;
    ēdienus (tai skaitā šašliku) ieteicams gatavot, gaļu sagriežot nelielos gabaliņos, lai arī dziļākajos slāņos tiku sasniegta trihinellu iznīcināšanai nepieciešamā temperatūra;

  3. rutta saka:

    Te turpinājums-

    Cūkgaļā trihinellas efektīvi iznīcina pilnīga sasaldēšana – cūkgaļas uzglabāšana līdz 15 cm biezos gabalos -15°C temperatūrā 30 dienas vai -25°C temperatūrā 10 dienas. Biezāki gaļas gabali -25°C temperatūrā jāuzglabā vismaz 20 dienas.
    Šito es iekopēju no veselības aģentūras mājas lapas.

Padalies ar viedokli