Meža gaļa vīna marinādē

Šī gaļa sanāca vienkārši ekselenta! Man ļoti garšoja un vīram arī, tāpēc iesaku pamēģināt! Ēdienam izmantoju alņa gaļu, kas, manuprāt, ir viena no mīkstākajām starp meža gaļām. Šī recepte vispār ir paredzēta meža gaļas cepeša pagatavošanai, bet es gaļu sagriezu 2×2 cm lielos gabaliņos un gatavoju kā gulašu.

Sastāvdaļas

2 kg alņa gaļas

1 sīpols

2 ēdk. krējums

Marināde

1/2 l sausā sarkanvīna

1 citrons

2 sīpoli

10 melnie pipari

10 smaržīgie pipari

20 kadiķu ogas

12 žāvētas melnās plūmes

1 daiviņa ķiploka

1 lauru lapa

Marinādes sastāvdaļas sajauc kopā, uzvāra un kubiciņos sagrieztai gaļai vēl karstu lej virsū. Marinē 2 – 3 dienas. Tādā veidā var marinēt arī liellopu, cūkgaļu vai pat nutrijas gaļu. Marinādei var pielikt arī nedaudz citrona miziņas.

Kad gaļa iemarinējusies, gabaliņus izņem no marinādes, nosusina un apkaisa ar sāli. Tad liek ietaukotā cepamtraukā un apcep no visām pusēm. Tad pievieno plānās ripiņās sagrieztu svaigu sīpolu un no marinādes izņemtas plūmes.

Meža gaļa vīna marinādē

Katlam uzliek vāku un liek cepeškrāsnī cepties. Gaļu ik pa laikam aplaista ar izkāstu marinādi.

Pēc 1,5 h gaļai jābūt gatavai. Katlam noņem vāku, gaļu nedaudz apkaisa ar miltiem un pievieno 2 ēdk. krējumu. Tad cep vēl 5 – 10 min.

Gatavs!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Marinētas brieža gaļas un burkānu sautējums
  2. Mājas kotletes ar krējumu
  3. Cūkgaļa ar ananāsiem un sieru
  4. Gards un sulīgs Steiks
  5. Pikantais cūkgaļas šašliks

Kategorija: Gaļas Ēdieni, Receptes.



1 komentārs rakstam “Meža gaļa vīna marinādē”

  1. rutta saka:

    Marināde laba un gaļa būs garšīga.
    Bet alņa gaļa gan nav no mīkstākajām meža gaļām, ja tas nav alnēns.

Padalies ar viedokli