Baktērijas, kas veicina pārtikas produktu pūšanu, ir ārkārtīgi jūtīgas pret ozonu, tādēļ šo gāzi var lieliski izmantot, lai aizkavētu ēdiena bojāšanos.

Ziemeļkarolīnas universitātes zinātniekiem ar ozona palīdzību izdevies ievērojami pagarināt svaigu un ēšanai pagatavotu zivju uzglabāšanas ilgumu. Šādi apstrādāti produkti ilgāk saglabā savu garšu, krāsu un smaržu. Zinātnieki iesaka tikko nozvejotas zivis uzglabāt kastēs starp ledus gabaliņiem, kas piesātināti ar ozona gāzes burbulīšiem.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Kā ar pārtiku uzlabot sejas ādas stāvokli
  2. Veidos animācijas par svaigu augļu un ogu lietošanu uzturā
  3. Pārtikas produkti un to cenas Rīgas tirgū decembrī
  4. Rudens veltes saldētavā
  5. Liepājniekus un pilsētas viesus priecēs zivju tirdziņš

Publicēšanas datums: 22.aprīlis, 2010. pulksten 13:25

Kategorija: Jaunumi Kulinārijā, Raksti.



Padalies ar viedokli