Tā kā pavasaris un Lieldienas vairs nav aiz kalniem, ar joni tuvojas arī pikniku laiks. Un kur tad pikniks bez gaļas. Tos, kuri ir veģetārieši, iepriecinās uz grilla gatavoti dārzeņi, bet tos, kuri labprāt bauda gaļu – sulīgs šašliks. Šī recepte būs piemērota tiem, kas labprāt bauda ko marinētu un pikantu.

Sastāvdaļas

1 kg cūkgaļas kakla karbonādes

3 lieli, svaigi sīpoli

5 ķiploka daiviņas

1 ēdk. adžikas

1 tējk. cukura

2 tējk. sāls

3 tējk. etiķa esences (šo iesaku likt pēc garšas un patikšanas).

Gaļu sagriežam gabaliņos. Tik lielos, lai būtu ērti vērt uz iesma.

Sagriežam ripiņās sīpolu, ķiploku un pievienojam gaļai.

Tāpat pievienojam arī sāli, piparus un adžiku.

Gaļu pārlejam ar ūdeni, kam pievienota etiķa esence.

Lai gaļa labāk ievilktos, ieteicams to ar rokām kārtīgi izmīcīt. Veikalos var iegādāties speciālus šim nolūkam paredzētus marinējamos traukus, kuri, lai nebūtu jāsmērē rokas, ir izgatavoti tā, ka mīcīšanas vietā trauku var vienkārši sakratīt.

Tad gaļai uzliekam slogu, liekam aukstumā uz vismaz 1 diennakti marinēties. Jārēķinās, ka šašlikam marinējoties, etiķis iesūksies gaļā, un marināde kļūs vājāka. Tāpēc iesaku marinādi pagaršot arī tad, kad šašliks ir marinējies apm. 1h. Ja marināde šķiet par vāju, pievienojiet tam vēl etiķi, sāli vai adžiku.

Ja nepieciešams, lai gaļa iemarinētos ātrāk, marinādi ieteicams pirms liešanas virsū gaļai, uzvārīt un atdzesēt.

Cepot šašliku, svarīgi, lai gaļas gabaliņi būtu pēc iespējas tuvāk viens otram, tādejādi tie nezaudēs sulīgumu. Turklāt, ieteicams izspiest no gaļas lieko marinādi, jo tad gaļas cepsies nevis sautēsies. Tagad tik atliek doties dabā un baudīt maltīti. Labu apetīti!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Marinētas brieža gaļas un burkānu sautējums
  2. Meža gaļa vīna marinādē
  3. Trusis pikantā krējuma mērcē
  4. Gards un sulīgs Steiks
  5. Mājas kotletes ar krējumu

Kategorija: Gaļas Ēdieni, Receptes.



Padalies ar viedokli