Olas

Par godu Pasaules Olu dienai, nolēmu uztaisīt pildītas olas. Šī recepte ir ātri pagatavojama, un tai nav nepieciešamas daudz papildus sastāvdaļas. Pildītas olas ir laba brokastu ēdienkartes sastāvdaļa, taču noder arī viesībās kā pikanta uzkoda. Kulināri iesaka pirms došanās ciemos apēst kādu vārītu olu, jo tā rada sāta sajūtu, kas paglābj no kārtīgas pārēšanās. Tad nu katrs ēdiet kā un kad vēlieties!

Sastāvdaļas

4 olas

2 ēdk. skābā krējuma

1 tējk. krievu sinepes

3 pilieni 9% etiķa

Sāls, pipari (es izmantoju citronpiparus, kas piedod ēdienam svaigumu).

Zaļumi – pēc ieskatiem.

Olas

Ņemam 4 svaigas olas un novārām. Šai receptei piemērotākas ir cieti vārītas olas, kas nozīmē, ka jāvāra apm. 10 – 13 min. Lai olas čaumala nesasprāgtu karstajā ūdenī, ieteicams piebērt ūdenim sāli. Un jāatceras, ka tikko no ledusskapja izņemtas aukstas olas uzreiz nevar likt karstā ūdenī – arī tad tās sasprāgs.

Olas

Kad olas uzvārītas, nolobām čaumalu un pārgriežam gareniski katru olu uz pusēm.

Olas

Tad uzmanīgi izņemam no katras olas dzeltenumu un liekam atsevišķā bļodiņā. Jāskatās, lai ola neizjūk, jo tās ”karkass” būs mums nepieciešams.

Olas

Izņemtajam olas dzeltenumam pievienojam sinepes, krējumu, citronpiparus un 3 pilienus etiķa (ar etiķi pārspīlēt nevajag, jo tad olas sāks sulot. Ja nu tomēr gribas pikantākas, tad var piepilināt citrona sulu vai pielikt vairāk sinepes). Ja vēlaties, varat pievienot zaļumus – lociņus vai pētersīļus.

Olas

Kad olas dzeltenuma masa gatava, liekam tās atpakaļ olās. Un uzkoda gatava!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Sātīgā siļķe kažokā
  2. Kā vieglāk nomizot vārītas olas

Kategorija: Salāti un Uzkodas.



4 komentāri rakstam “Pildītas olas – sātīga uzkoda”

  1. raibais saka:

    Kas tie’sarkanie būtu par auglīšiem vai izstrādājumiem? Vai tie ir ēdami?

  2. andzins saka:

    Tie ir vilkābeles augļi, kas ir ļoti veselīgi un, protams ēdami. Augļi satur C vitamīnu, ieteicami asinsrites, nervu sistēmas uzlabošanai, bezmiega un fiziska noguruma mazināšanai un
    visādiem citādiem labumiem. Speciālisti iesaka tos sakaltēt vai konservēt, lai saglabātu ziemai, bet es pagaidām ēdu tos svaigus. Augļi garšo saldi, nedaudz pēc persiku un plūmju sajaukuma.

  3. raibais saka:

    Paldies! Tagad zināšu. Izrādās, ka pie mums ir vēl tādas labas lietas, kas nav populāras, bet ir garšīgas un veselīgas. Par mežrozīšu augļiem jau arī tikpat kā nerunā, tāpēc daudzi nezina, ko ar tiem iesākt un kāds no tiem labums.

  4. placenis saka:

    tie citronpipari – kar ko atšķiras no parastajiem pipariem?

Padalies ar viedokli