Pupiņu un gaļas sautējums ar čili

Šis ēdiens būs piemērots tiem, kuri labprāt izbauda asas izjūtas. Čili pipars pats par sevi ir ļoti ass. Labā ziņa ir tā, ka asi ēdieni padara skaidru galvu. Ja nu tomēr ir gadījies uzkost par daudz asuma, kā glābējs noderēs svaiga baltmaizes šķēle, kas lieliski palīdz šādos gadījumos. Zinu, ka citas tautas speciāli pie asiem ēdieniem pasniedz baltmaizi un glāzi ūdens.

Ar čili piparu ir jāuzmanās – īpaši asas ir tā sēklas. Jāatceras, ka pēc pipara griezšanas, jānomazgā rokas, jo gadījumā, ja tā sula nokļus acīs vai uz sejas, var rasties apdegumi!

Gadījumā, ja tomēr neesat asu ēdienu cienītājs, bet Jums garšo maltā gaļa, tomāti un pupiņas, aso čili var neizmantot, tā vietā ēdienam var pielikt vairāk parastos piparus vai kādu asāku tomātu mērci.

Sastāvdaļas

500 g maltās gaļas

400 g tomāti gabaliņos savā sulā (var nopirkt dažāda izmēra bundžiņās veikalos)

400 g pupiņas tomātu mērcē

2 ēdk. tomātu mērces

1 sīpols

2 ķiploku daiviņas

Sarkanais čili pipars

Sāls

Maltā gaļa un sīpols

Pagatavošana ir gaužām ātra un vienkārša. Ņemam malto gaļu, sīpolu un ķiploku.

Cepta maltā gaļa ar sīpoliem

Uz pannas apcepam. Vispirms liek gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno sasmalcinātu ķiploku (lai ķiploka aromāts saglabātos pilnībā, iesaku to uz dēlīša smalki sagriezt, nevis spiest caur ķiplokspiedi, jo ķiplokspiedē paliek viss labums). Tam visam pievienojam malto gaļu un apcepam.

Sagriezti tomāti un pupiņas

Kad gaļa izcepusies, liekam klāt pupiņas un tomātus gabaliņos. Pievienojam sāli, smalki sagrieztu čili piparu, maltus melnos piparus un tomātu mērci.

Pupiņu un gaļas sautējums ar čili

Kad viss pievienots, sautējam vēl minūtes 10. Lai garša būtu pavisam laba, pēc gatavošanas beigām pagaidām vēl 10 min., lai garšvielas ievelkas.

Labu apetīti!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Marinētas brieža gaļas un burkānu sautējums
  2. Čilī pipars
  3. Gardā tomātu un desas zupa
  4. Dārzeņu sautējums ar ribiņām
  5. Sojas mērce



2 komentāri rakstam “Pupiņu un gaļas sautējums ar čili”

  1. Ilga saka:

    Ja ir par stipru čili, tad labāk ūdeni neuzdzert. To iemācījos meksikāņu restorāna. Ūdens vienmerigi sadala asumu pa visu muti utt., kā rezultātā dedzina vēl vairāk.

  2. Ilga saka:

    Aizmirsu piebilst, ka šis ēdiens ir ļoti garšīgs. Forša recepte.

Padalies ar viedokli