Appelējuši rieksti ir bīstami veselībai un nekādā ziņā nav izmantojami ēdienu pagatavošanai, kur nu vēl vienkārši uzkodai. Ja rieksti tiek nepareizi uzglabāti – un izrādās, ka tas notiek vismaz 35% gadījumu, – tad tie ātri vien pārklājas ar smalku pelējuma kārtiņu.Reizēm tā ir tik plāna, ka ar neapbruņotu aci nemaz nav iespējams saskatīt. Ja rodas kaut niecīgākās aizdomas par to, ka riekstiem, mandelēm vai pistācijām ir nepatīkama piegarša, tad šie produkti nav lietojami uzturā.

Kā pareizi uzglabāt riekstus

Rieksti ir ļoti jūtīgi gan pret gaismu, gan pret mitrumu, gan arī pret siltumu.

Tāpat tie ļoti ātri mēdz sasmakt, uzsūkt nepatīkamus aromātus, un ir pierādīts, ka uz riekstiem nelabvēlīgi iedarbojas arī metāla klātbūtne.

Tādēļ, jau pirmkārt, vislabāk riekstus būtu glabāt stikla vai plastmasas traukos, nevis metāla. Tāpat tie noteikti jātur tumšā un vēsā vietā. Ar vārdu „vēss’’ nebūt nav pārspīlēts, jo, pārtikas speciālisti atzīst, ka vislabāk svaigus riekstus glabāt ledusskapī vai pat saldētavā! Svaigus riekstus ledusskapī var uzglabāt četrus mēnešus, bet saldētavā – astoņus.

Protams, pērkot šos produktus lielveikalā, vārds ‘svaigi rieksti” ir visai nosacīts, tomēr arī kaltēti jātur tumšā vietā un traukā, kuram nepiekļūst gaiss.

www.ochef.com

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Cepumu un kūku gatavošanas noslēpumi
  2. Avenes – īpaši ieteicamas grūtniecēm
  3. Cik ilgs ir cepamās eļļas mūžs
  4. Rudens veltes saldētavā
  5. Makaronu īpašās garšas noslēpumi



Padalies ar viedokli