Tomāti - sagriezti

Veselības ministrija sadarbībā ar valsts aģentūru ”Sabiedrības veselības aģentūra” (SVA) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Uztura katedras docētāju Valdu Kozuli ir izstrādājusi rokasgrāmatu pusdienu ēdienkaršu sastādīšanai 1.- 4. klašu skolēniem.Rokasgrāmata satur praktiskus ieteikumus, kā pagatavot pusdienas, lai skolēni ar ēdienu uzņemtu ikdienā visas nepieciešamās uzturvielas sabalansētā daudzumā. Rokasgrāmata domāta izglītības iestāžu ēdināšanas bloku vadītājiem un pavāriem, jo satur konkrētu ēdienu pagatavošanas tehnoloģiskās kartes (receptūras un aprakstus), kā arī piemērus ēdienu uzturvērtības un izmaksu aprēķināšanai.

Pašlaik notiek rokasgrāmatas iespiešanas darbi, un jau oktobra mēnesī SVA organizēs reģionālos seminārus veselīga uztura programmu veidotājiem un realizētājiem, kuros ikviens dalībnieks ne tikai saņems rokasgrāmatu, bet arī tiks apmācīts tās lietošanā un tiks iepazīstināts ar skolēnu ēdināšanas organizācijas pamatjautājumiem un skolēniem ieteicamo uzturu. Reģionālos semināros ar prezentāciju par uztura politiku Latvijā piedalīsies arī Veselības ministrijas pārstāvji.

www.sva.lv

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Izsludina veselīga uztura konkursus skolēniem un studentiem
  2. Iedzīvotājus mudinās pievērsties veselīgiem ēšanas paradumiem
  3. Siera svētki Debesmannā
  4. Veidos animācijas par svaigu augļu un ogu lietošanu uzturā

Publicēšanas datums: 5.oktobris, 2007. pulksten 13:07

Kategorija: Jaunumi Kulinārijā, Veselīgs Uzturs.



Padalies ar viedokli