Saldā ābolmaize ar kanēli

Šādu ābolmaizi man kādreiz vecmāmiņa gatavoja. Rudenī, kad ābolu bija daudz, gandrīz katru vakaru saldajā ēdām siltu saldo maizi. Man patīk šī recepte, jo gatavošana neaizņem daudz laika un sastāvdaļas vienmēr mājās ir atrodamas, turklāt kanēlis, īpaši pirms Ziemassvētkiem, rada tādu svinīgu sajūtu. Tik jāatceras – ābolmaize visgaršīgākā ir vēl silta.

Sastāvdaļas

5 baltmaizes šķēles

2 – 3 āboli

skābais krējums

cukurs

kanēlis

Āboli

Baltmaizes šķēles apziež ar sviestu vai margarīnu. Ābolus sagriež šķēlītes un kārto uz maizēm. Pāri āboliem bagātīgi liek skābo krējumu.

Maize ar ābolu šķēlītēm

Uz krējuma birdina cukuru (iesaku kārtīgu tējkaroti uz katras maizes, lai tā būtu salda) un kā pēdējo birdina kanēli.

Ābolmaize ar cukuru un kanēli

Maizes šķēles liek uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 10 minūtes. Kad maizes garoziņa ir mazliet apbrūnējusi un cukurs izkusis, ņem ābolmaizes ārā no krāsns un vēl karstas liek galdā!

Cepta saldā ābolmaize

Labu apetīti!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Karstais ābolu pīrāgs
  2. Svētku punšs
  3. Ziemassvētku ēdieni



4 komentāri rakstam “Saldā ābolmaize ar kanēli”

  1. msmarii saka:

    O jā, šitās ābolmaizes arī mūsmājās ir cieņā :)

  2. raibais saka:

    Vaniļas cukuru arī var uzkaisīt. Un kā r ar bumbieriem ābolu vietā?

  3. andzins saka:

    Noteikti var mēģināt, domāju, ka rezultāts būs ļoti garšīgs!

  4. jereemy saka:

    a cik gradu jaaliek ?

Padalies ar viedokli