Skābeņu zupa

Skābeņu zupa vispār jau ir vasaras zupa, bet tā jau parasti ir, ka zaļumus visvairāk novērtējam tieši ziemā. Tā kā skābeņu laiks ir beidzies un diemžēl, sava slinkuma dēļ, svaigas skābenes neesmu ieziemojusi, zupai izmantošu veikalos nopērkamas sālītās skābenes burkās.

Sastāvdaļas:

4 lieli kartupeļi

400 g cūkgaļas ar kauliņu

1 burciņa skābeņu (iesaku Spilvas ražotās, jo tur skābenes ir bez kātiņiem)

1 liels burkāns

1 liels sīpols

2 buljona kubiņi

3 vārītas olas

Krējums

Garšvielas – sāls, pipari, lauru lapas (var variēt pēc gaumes un iespējām).

Katliņā liek vārīt gaļu, pievieno sāli un buljona kubiņus. Kad gaļa ir izvārījusies, izņem no kalta, sagriež gabaliņos un liek atpakaļ katlā esošajā buljonā.

Skābeņu zupas - sastāvdaļas

Burkānu sīki sagriež vai sarīvē, sīpolu sagriež un abus kopā liek uz pannas cepties. Cep tik ilgi, kamēr gan sīpols, gan burkāns nedaudz apbrūnē.

Skābeņu zupas - sastāvdaļas (Kartupeļi)

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiciņos un liek katlā pie gaļas. Tam visam pievieno piparus, lauru lapas apcepto burkānu un sīpolu. Vēl nedaudz pavāra un pievieno skābenes no burciņas.

Skābenes burciņās

Kad zupa gatava, pievieno gabaliņos sagrieztas olas un krējumu. Tas arī viss – pavisam vienkārši, ātri un gardi!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Gardā tomātu un desas zupa
  2. Varžu ciskiņu zupa
  3. Rudens veltes saldētavā
  4. Tunča salāti ar dārzeņiem un olīvām
  5. Marinētas brieža gaļas un burkānu sautējums

Kategorija: Zupas.



3 komentāri rakstam “Skābeņu zupa rudens vakariem”

  1. Linda saka:

    Nu re buus japameegina tavs variants!!!!nezinaaju, ka siipolus un burkaanus pirms tam jaapcep uz pannas.

    Manaa skabenju zupas recepte ir nedaudz atskiriiga.

    Galvenaa atshiriiba ir, ka izmantoju zaaveetas ribinjas (tacju taas goda vaars Riiga ir kaa ar uguni jaameklee. Tas biezi nav atrodamas par tirguu galjas paviljonaa).

    Ribinjas + garsvielas vaaru apmeeram stundu – tad pievienoju smalki sagrieztus burkaanus. Bet siipolu nomizoju un iemetu variities veselu – peec tam to iznemu aaraa, jo maajas ir arii taadi eedaji, kuri vaariitus siipolus neredz ne acu galaa:))

  2. andzins saka:

    Jā, ar ribiņām noteikti ir garšīgi!
    Zupām vispār ir ieteicams sīpolus un burkānus pirms tam uz pannas apcept – tas ne tikai piešķir zupai zeltainu krāsu, bet arī padara tās garšu bagātāku. Arī tad, ja zupā neliek gaļu.

  3. [...] Šis tik tiešām ir garšīgi. [...]

Padalies ar viedokli