Uz oglēm cepti kartupeļi, marinēti gurķi.

Jau iepriekš rakstīju, ka 14. oktobrī Brīvdabas muzeja Priedes krogā notiks Kartupeļu balle, kuras ietvaros būs iespēja gan gardi paēst, gan arī piedalīties dažādās latviskās izdarībās. Tā nu nolēmu, ka pašai ar jāpiedalās un jāizbauda šis pasākums uz savas ādas. Jāsaka – biju patīkami parsteigta par piedzīvoto.

Priedes kroga darboņi bija godam parūpējušies gan par saulaino laiciņu :) , gan arī par interesanto pieeju ēst gatavošanai un kārtīgai latviešu maltītei.

Ķirbji

Jau no plkst 12.00 viesiem bija iespēja nogaršot kroga saimnieču piedāvātos kartupeļus dažādās variācijās – sākot no kartupeļu pankūkām, līdz pat tikko no oglēm izņemtiem kartupelīšiem.

Ugunskurs - uz oglēm cepti kartupeļi

Un tas vēl nav viss – ekstrēmāku sajūtu cienītājiem bija iespēja maltīti pagatavot pašiem.

Ugunskurs - uz oglēm cepti kartupeļi

Speciāli šādām vēlmēm bija sagatavots ugunskurs, prāvs sāls trauks un pat cepamie iesmi.

Sāls

Turpat varēja iegādāties arī dažādās Latvijas lauku saimniecībās audzētus kartupeļus, burkānus un bietes. Cenas kartupeļiem – sākot no 25 santīmiem kilogramā. Taču pašas audzētājas pačukstēja, ja mēs aizbraukšot uz pašu saimniecību, tad šos labumus varēšot dabūt par krietni lētākām cenām.

Kartupeļi un Burkāni

Jāsaka, ka kroga apmeklētāji vairāk gan bija koncentrējušies uz jau pagatavotu maltīti, taču netrūka arī tādu, kas no saimnieču maisiem nopirktos kartupeļus ļoti labprāt paši cepa ugunskurā.

Ugunskurs - uz oglēm cepti kartupeļi

Priedes kroga krodzinieks Nikolajs Borodkins man pastāstīja, ka šādu pašakumu rīkošanu ir plānojis pārvērst par tradīciju. Šobrīd esot plānots vismaz reizi mēnesī rīkot šādas tematiskas krogus dienas. Nākamā varētu būt Andrejdienai par godu 2. decembrī, kad apmeklētājus sagaidīs patīkami pārsteigumi ēdienkartē un krogus dzīvē.

Brīvdabas muzeja, Priedes kroga kartupeļu balles cenas.

Priekš tiem, kas bija nebija atnākuši ēst, muzeja darbinieki bija parūpējušies par dažādām rotaļām, monētu kalšanu, iespēju iegādāties dažādus rokdarbus un kokgriezumus.

meistars

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Brīvdabas muzeja Priedes krogā – kartupeļu balle
  2. Priedes krogā – Cepešu diena
  3. Krāsnī cepti kartupeļi
  4. Gardi cepeši un ķirbju parāde Katrīndienā
  5. Slinkajām saimniecēm – kartupeļi, kas nav jāgatavo

Publicēšanas datums: 16.oktobris, 2007. pulksten 11:40

Kategorija: Jaunumi Kulinārijā, Raksti.

Birkas: ,



5 komentāri rakstam “Uz oglēm cepti kartupeļi un īsteni latviskas padarīšanas Priedes krogā”

  1. raibais saka:

    Nu ļoti interesanti! Tagad žēl, ka palaidu garām!

  2. msmarii saka:

    Mjā, man arī žēl. Bet izlēmām par labu Turaidai, jo pie Brīvdabas muzeja diez vai būtu kur mašīnu nolikt un nolikt to šosejas malā, lai pēc tam kādu kilometru kātotu atpakaļ uz muzeju (kā reiz to garām braucot cita pasākuma sakarā redzējām), negribējās. Ak, kā sagribējās oglēs ceptus kartupeļus (pēc makšķerēšanas vakarā šis ir visgardākais ēdiens) un kartupeļu pankūkas.

  3. Dadzītis saka:

    Jā, gardi bij gan. Šoreiz gan kā pa brīnumu bija kur mašīnu nolikt… Zinu, kas tur darās tad, kad ir gadatirgi, bet šoreiz cilvēku bij daudz mazāk…

  4. andzins saka:

    Jā, es arī brīnījos, ka cilvēku mazāk kā parasti. Laikam jau pasākums nebija pietiekami izreklamēts, negribas jau ticēt, ka cilvēkiem negaršo kartupeļi :)

  5. smaaasher saka:

    Izskatās garšīgi :)

Padalies ar viedokli