Varde

Šo recepti atradu vecmammas pavārgrāmatā paslēptā veca žurnāla lapelē. Īsti nevaru noteikt, kas tas ir bijis par žurnālu, bet spriežot pēc nodzeltējušās lapas un pusizdzisušā uzraksta ”Mājturība. Kulinārija”, tas ir kaut kas ļoti vecs. Lai arī man patīk pamēģināt jaunas lietas, šo recepti neesmu mēģinājusi. Āzijas valstīs un Francijā šī recepte esot iecienīta. Varbūt kāds vēlas izmēģināt un uzrakstīt, kā tad garšoja vardītes.

Zupa 6 personām.

Sastāvdaļas:

25 – 30 skaistu, apaļīgu varžu (der tikai zaļās vardes) ciskiņu.

4 mazas baltmaizītes.

100 g sviesta.

2 l gaļas buljona.

2 olas dzeltenumi.

Varžu ciskiņas nomazgā un uz drēbes gabaliņa nosusina. No baltmaizītēm izņem mīkstumu un samaļ vai sagriež to kopīgā masā ar varžu ciskiņām.

Tad katlā liek sviestu un sasutina ar jau minēto masu. Pielej klāt buljonu, un visu kopā vāra 30 min. Pēc tam iekuļ 2 olas dzeltenumus un izkāš pār sagrauzdētām maizes šķēlītēm. Gatavs! Labu apetīti :)

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Skābeņu zupa rudens vakariem
  2. Gardā tomātu un desas zupa



3 komentāri rakstam “Varžu ciskiņu zupa”

  1. msmarii saka:

    Receptē nebija teikts, vai der parastās vardes, kas mums pa pļavu lēkā, jeb tomēr kādas speciāli ēšanai audzētas?

  2. andzins saka:

    Diemžēl nekas precīzāks par varžu šķirnēm teikts nebija. Tikai tas, ka receptei ir derīgas zaļās vardes. Īsti gan neesmu dzirdējusi, ka restorāni iepirktu parastās vardes un arī redzējusi neesmu, ka kāds pa pļavu viņas ķertu, lai vestu uz restorānu, tāpēc pieļauju, ka viņi pasniedz speciāli audzētas. Par vīna gliemežiem gan zinu, ka iepērk Latvijā noķertos.

  3. raibais saka:

    Man gadījās Francijā pagaršot tā kā ceptas, tā kā šmorētas varžu kājiņas, un jāteic, ka garšoja ļoti labi – kaut kas pa vidu starp vistu un trusi. Nav gan zināms, no kurienes tās vardes bija ņemtas, bet franči, kā zināms, ēd pilnīgi visu, kas kustas un kas arī nekustas. Galvenais – prast atbilstoši pagatavot un arī pasniegt Un pati ēšana ir vesels process.

Padalies ar viedokli