Vista paprikas mērcē

Šīs receptes paraugu atradu pavārgrāmatā, mazliet pamainīju un pielāgoju to savai gaumei. Sanāca garšīgi, svaigi un pikanti. Turklāt vistas pagatavošana aiņem tikai 30 min. Ēdiens ir paredzēts 4 personām, taču, ja esat vairāk vai mazāk, ar vistas daudzumu var variēt.

Sastāvdaļas

1 kg svaiga vista (apmēram 6 – 8 vistas gabaliņi)

2 sarkanas svaigās paprikas

1 dzeltenā svaigā paprika

2 tomāti

2 svaigi sīpoli (sīpolu vietā var izmantot puravu)

3 ķiploka daiviņas

1 ēdk. paprikas pulvera (tā kā man patīk pikanti ēdieni, es izmantoju adžiku)

1 ēdk. tomātu mērces

1 ēdk. skābā krējuma

Vistas stilbiņi, Paprika, Sīpoli

Svaigo vistu sadala gabaliņos. Ja nav vēlmes ķidāt veselu vistu, tad var veikalā nopirkt svaigas vistu kājiņas vai spārniņus. Vistu liek uz ietaukotas pannas un apbrūnina.

Vista uz pannas - cepās!

Sīpolu, papriku un ķiploku sagriež gabaliņos un apcep uz pannas.

Paprika, Sīpoli u.c. - Mērce uz pannas

Pārāk sacept nevajag, jo tas viss vēl būs jāsautē. Tam visam pievieno 1 ēdk. tomātu mērces, garšvielas, paprikas pulveri vai adžiku un pasautē. Tad tam visam pievieno apmēram 200 ml ūdens un vēl 2 min pasautē.

Sautējamā traukā vai katliņā liek vistu un paprikas mērci un sautē apmēram 20 min.

Vista paprikas un tomātu mērcē!

Kad ēdiens gandrīz gatavs, pievieno 1 ēdk. skābā krējuma un gabaliņos sagrieztus tomātus. Gatavs!

Vistu pasniedzu kopā ar vārītiem kartupeļiem un svaigu gurķu salātiem.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Sojas mērce
  2. Trusis pikantā krējuma mērcē
  3. Gardā tomātu un desas zupa
  4. Ātrie tomātu un šķinķa salāti
  5. Pupiņu un gaļas sautējums ar čili

Kategorija: Gaļas Ēdieni.



6 komentāri rakstam “Vista paprikas un tomātu mērcē”

  1. egilsb saka:

    šī mērce ir viens no visgaršīgākajiem ēdieniem, kas man tika pasniegts pēdējo mēnešu laikā! :)

    Vīrs

  2. msmarii saka:

    Es reiz taisīju ko līdzīgu, tikai ar tomātiem. Nošpikoju no kāda bistro pavārēm. Būs jāizmēģina šī recepte. Es gan ieteiktu ēst ar rīsiem.

  3. andzins saka:

    Jā, rīsi labi garšo ar vistu.

  4. raibais saka:

    Man arī patīk pikantāki ēdieni, tāpēc varbūt saldā paprikas pulvera vietā var lietot aso? Kaut gan nevar zināt, vai tas asais paprikas pulveris, kas nonāk mūsu veikalos, jau nav savu labumu zaudējis. Vēl man ienāca prātā, ka šitai mērcītei daļēji (vai pat visu) var izmantot Spilvas ražoto Ķīnas mērci – to, kur iekšā kaut kādi dārzeņu gabaliņi.

  5. msmarii saka:

    Ja ejam uz Ķīnas mērču pusi, tad arī ananāsu gabaliņi pie vistas nekaitēs.
    Izskatās, andzin, ka mēs tavu recepti jau esam variējuši vismaz trīs dažādos veidos :)

  6. andzins saka:

    Jā, tas ir labi :) Priecājos, ka vienu ēdienu var pagatavot tik daudz un dažādos veidos – tā teikt, katram pēc savas gaumes!

Padalies ar viedokli