Šādi pagatavota vista gan vairāk līdzinās nevis cepetim, bet krāsnī sautētai vistai. Vista ir viegli pagatavojama, jo iepriekš nav jāmarinē vai jāapkaisa ar garšvielām. Arī cepšanas process ir vienkāršs – ieliekot krāsnī, tā līdz pat cepšanās beigām nav jāpieskata.

Sastāvdaļas

Vesela svaiga vista

3 kg rupjās jūras sāls

200 ml ābolu sulas

1 ola

2 citroni

Sāls, pipari

Vistu kārtīgi nomazgājam gan no ārpuses, gan iekšpuses.

Atsevišķā traukā ieberam sāli. Sālim pievienojam ābolu sulu. Vienmērīgi samaisām. Masai pievienojam 1 sakultu olu. Visu vēlreiz kārtīgi izmaisām.

Sagriežam abus citronus 4 daļās.

Apsālam, appiparojam un liekam vistai vēderā. Vistas vēderu aizšujam vai aizspraužam ar koka irbulīšiem. Pašu vistu no ārpuses apkaisam ar pipariem.

Cepeštraukā, kurā cepsim vistu, liekam daļu sāls masas tā, lai tā noklātu visu trauka dibenu. Uz sāls ar krūtīm uz leju novietojam vistu un beram virsū atlikušo sāli tā, lai sāls pilnībā noklātu visu vistu.

Liekam līdz 200 grādiem iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepam ~1 h. Vista ir gatava, kad sāls virsma ir viegli brūna.

Ņemam vistu ārā no cepeškrāsns un ar gaļas cirvīti kaļam nost sāli.

Vista gatava. Labu ēstgribu!

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Mārtiņdienas zoss cepetis
  2. Vista paprikas un tomātu mērcē
  3. Gards un sulīgs Steiks
  4. Trusis pikantā krējuma mērcē
  5. Karstais ābolu pīrāgs

Kategorija: Gaļas Ēdieni, Receptes.



Padalies ar viedokli