Pavasaris ir laiks, kad organismam īpaši nepieciešami dažādi vērtīgi vitamīni un minerālvielas. Laikā, kad saulīte vēl nesilda tik spoži kā vasarā, burkānu sula būs īsts enerģijas avots, turklāt – garšīgs.

Burkāni paši par sevi ir ļoti vērtīgi, jo satur  B, C, E, K grupas vitamīnus. Tie stiprina organismu, palīdz tiem, kam ir mazasinība, aknu un vairogdziedzeru slimības. Burkāni veicina ēstgribu un gremošanu, kā arī normalizē sirds, asinsvadu, aizkuņģa dziedzera aknu un nieru darbību. Papildus šim visam sarakstam, burkānu sula uzlabo arī redzi.

Burkānu sulas dzēriens ir var pavisam vienkārši pagatavojams – izspiežam no burkāniem sulu un pievienojam nedaudz kvalitatīvas eļļas. Uz 1 glāzi sulas pilnīgi pietiks ar pus tējkaroti eļļas. Eļļu pievienot nepieciešams tāpēc, lai vērtīgās vielas, kas atrodas burkānos, labāk uzsūktos organismā.

Dienā vajadzētu izdzert 200 gramu sulas, bet ārstnieciskā nolūkā – trīs glāzes. Vairāk par 4l sulas dienā gan nav ieteicams lietot, jo tas būs par daudz organismam, turklāt āda iekrāsosies dzeltenīga.

Dalies ar Draugiem:
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print

Related posts:

  1. Bērzu un kļavu sula – skaistumam un veselībai
  2. Krāsnī cepti kartupeļi



Padalies ar viedokli